30.7.06

19 - Onwetendheid of antisemitisme?





De Standaard, pagina 6, 491 woorden
25-07-2006

wov;
Midden-Oosten ontploft binnen VLD

Het conflict tussen Israël en de Hezbollah heeft een uitloper tot binnen de VLD.
Van onze redacteur Wouter Verschelden

BRUSSEL. HET liberalisme is een huis met vele kamers, alleen voel ik plaatsvervangende schaamte voor sommige bewoners'', zegt senator Jean-Marie Dedecker (VLD) over zijn VLD-collega kamerlid Claude Marinower.

Zaterdag nog verweet Marinower Dedecker op de opiniebladzijden van De Standaard een ,,nieuwsoortig negationisme'' uit te dragen. Het conflict tussen beiden is een voortzetting van de Palestijns-Israëlische confrontatie.
De Antwerpse jood Marinower kiest onvoorwaardelijk de Israëlische kant, de Oostendse senator staat aan de Palestijnse zijde.

Dedecker stak de lont aan het vuur door naar aanleiding van de ravage in Libanon de Israëli's de mantel uit te vegen (DS 19 juli).
Hij wees onder meer op wat hij 'de holocaustindustrie' noemde.
De joodse Amerikaan Norman Finkelstein gebruikt die term om het historische proces uit te leggen waarbij de Holocaust beschouwd wordt als een unieke gebeurtenis in de geschiedenis die door belanghebbenden wordt aangestuurd en gebruikt om er politiek en/of financieel voordeel uit te slaan.

,,Het is de eerste keer dat een Belgische politicus dit soort terminologie hanteert. Het heeft me erg geshockeerd. Ik moest gewoon reageren, ook al zijn Dedecker en ik van dezelfde partij. Hij weet trouwens heel goed dat als hij termen als 'holocaustindustrie' gebruikt, dat hij daar alle joden diep mee kwetst'', zegt Marinower. ,,Marinowers reactie getuigt van selectieve verontwaardiging en ideologische dyslexie. Als de boodschap niet te weerleggen is, moet je schieten op de boodschapper. In werkelijkheid heeft hij een onderliggende agenda: de komende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Het gerinkel van de kassa klinkt altijd luider dan het geruis van het geweten'', reageert Dedecker.

De twee schudden elkaar al geen hand meer sinds 2002, toen Dedecker op bezoek ging in de Gazastrook. ,,Op die reis zag ik met eigen ogen het leed. Een 11-jarige meisje dat in het hoofd geschoten is door Israëlische soldaten, dat blijft hangen hoor'', zegt Dedecker.

,Hij verklaarde achteraf dat hij waarschijnlijk ook terrorist zou worden als hij in de Gazastrook zou wonen. Dat heeft hij nooit teruggenomen, ik zie geen enkele reden om hem nog de hand te schudden. Gelukkig zitten we niet in hetzelfde halfrond'', legt Marinower uit.

,,Als er één partij de joodse lobby klakkeloos napraat, is dat Vlaams Belang. Deels uit viscerale afkeer voor de islam, deels uit wiedergutmachungs-angst maar vooral uit plat opportunisme: de stem van de joodse Antwerpenaar. Dat Marinower meeloopt in dit opbod, is des te schrijnender'', zegt Dedecker nog.

Beiden waren gisterochtend uitgenodigd bij Radio Eén, alleen Dedecker kwam. ,,Geen zin in een scheldpartij'', zegt Marinower. ,,Hij heeft wijselijk zijn kat gestuurd, want op argumenten kan hij de discussie niet winnen'', zegt Dedecker.

,,Neen, neen, hier gaat VLD-voorzitter Bart Somers echt niet op reageren'', zucht zijn woordvoerder. ,,Als partij nemen wij het standpunt over van de regering.'' Al lachend klinkt het bij de liberalen dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD) misschien een verzoeningspoging kan ondernemen met wat pendeldiplomatie.

De Decker snapt het echt niet!

Uit dit interview in de Standaard blijkt maar weer eens dat Israël wordt misbruikt door heel wat politiekers van ‘politiek correcte’ partijen om hun antisemitisme of anderzijds hun anti-Vlaamse gevoelens de vrije loop te laten en daarbij gebruiken ze zeer graag de uitspraken van Norman Finkelstein wanneer het hen uitkomt.

Dat De Decker en zijn liberale vrienden zoals senator Q net als Bert Anciaux bij Sp.a-Spirit niet pro-joods zijn wisten we al langer. Hij misbruikt net als andere ‘politiek correcte’ politici Israël om hun antisemitisme ongestraft te mogen uiten. In één moeite serveren ze sympathisanten van Israël als schoothondjes van Washington.

De Decker gaat zelfs nog wat verder. Voor hem praat één partij, het Vlaams Belang, de joodse lobby na uit een viscerale afkeer voor de islam en deels uit wiedergutmachung-angst en ook uit plat opportunisme, zegt de grootste opportunist zonder blozen. Hij maakt niet alleen de fout om de Palestijnse strijd te verwarren met de Hezbollah aanvallen, maar hij werpt zich op als verdediger van terrorisme.

De Decker heeft niet alleen een grote mond, maar is bovendien niet van de snuggerste. Misschien moet hij eerst de verschillende bevolkingsgroepen leren kennen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Perzen

Indien hij met heel veel Vlaams Belangers zou praten, zou hij weten dat de bewondering voor Israël voor de meeste begon bij de ontzetting van het gekaapte Franse vliegtuig in Entebbe door de Israëlische veiligheidstroepen. Op zaterdag 3 juli 1976 volgde een even verrassende als spectaculaire bevrijdingsactie door het Israëlische leger.

Zij deden wat niemand anders kon.

Een ander punt is dat Israël, net als het Vlaams Belang voor het eigen volk opkomt terwijl al de rest er op spuwt. Ten onrechte nemen vele politici aan (uit onwetendheid of plat opportunisme) dat wanneer men veiligheid en rechten opeist voor het eigen volk, ze automatisch tegen andere volkeren zijn. Wat dus fundamenteel onjuist is.

Ook de platte demagogie die spreekt uit de volgende reden, de ‘wiedergutmachungs-angst’ is zeer laag bij de grond en absoluut niet correct. Ik ben er zelfs van overtuigd dat er bij de ‘politiek correcte’ partijen veel meer nakomelingen zitten met nog steeds dezelfde ideeën als opa...

Bovendien heeft niet enkel het Vlaams belang zijn bedenkingen bij de ongecontroleerde invasie van moslims in ons land. Ook de verenigde Staten: http://judiciary.house.gov/oversight.aspx?ID=251

Het is een vaststaand feit dat Hezbollah over de hele wereld cellen heeft opgericht. En zoals iedereen weet bepaalt de etniciteit de solidariteit. En daar is men in de VS evenmin gelukkig mee, zelfs zonder Vlaams Belang. http://politicalusa.com/columnists/schlussel/schlussel_032.htm


Israël trok zich zes jaar geleden terug uit Zuid-Libanon, maar de garanties dat Libanon zelf voor veiligheid zou zorgen, bleken niets waard. In plaats daarvan kreeg Hezbollah met financiële steun en mankracht de afgelopen jaren alle kans zich in Libanon op grote schaal te vestigen en zich te bewapenen.

Met de geldelijke en militaire steun van Iran, werd Hezbollah een kwart eeuw geleden opgericht en met steun van Syrië uitgebouwd. De door Libanon beloofde veiligheid voor Israël bleef uit. Niet omdat de echte Libanezen het niet wilden, maar omdat Syrië het land bezette en alle belangrijke posten overnam zowel in de regering al bij het leger.


"De fanatiek-sjiitische Hezbollah bleef Israël bestoken met raketten en zelfmoordterroristen.
Pas na 8 bombardementen en de ontvoering van twee Israëlische soldaten sloeg Israël terug.
“Met oorlog tegen Hezbollah zet Israël vooral Iran de voet dwars en verlost het Libanon van een anti-democratische stokebrand”,
schrijft het Nederlandse recht georiënteerde tijdschrift Elsevier.

Bovendien is de inzet van Israël helder. ‘Wij accepteren niet langer dat een terreurorganisatie de inwoners van Noord-Israël bedreigt met steun van buitenlandse regeringen’, zei minister van Defebsie Amir Peretz toen de bombardementen begonnen.
En gelijk heeft hij!!!

Al eerder schreef ik dat de echter Libanezen over de hele wereld verspreid leven, weggevlucht uit hun thuisland. Het gebied waar de bolwerken van Hezbollah zich bevinden worden bewoond door supporters van Hezbollah. Wie criminelen herbergt moet ook de gevolgen dragen.

Het laffe België reageert weeral eens verkeerd.

Terwijl de westerse wereld zich het hoofd breekt over hoe ze de over de hele wereld terreurorganisaties kunnen stoppen, zijn er hier mensen die aan de verkeerde kant staan te juichten.
Ongelooflijk!! Ik schaam mij diep in hun plaats.

De Decker en consoorten moeten begrijpen dat Hezbollah, Hamas en andere terroristische groeperingen enkel door de broodheren in Iran en Syrië (financieel gesteund door Saoedi-Arabië) gebruikt worden als huurleger tegen Israël.

Bovendien steunen ze ook nog eens andere terreurgroepen zoals de A-Aqsabrigade tot en met de Islamitische Jihad. Ze zouden zich beter realiseren dat deze groeperingen al over de hele wereld cellen hebben opgericht die klaar staan voor wanneer het sein tot de algemene ‘chaos’ wordt gegeven.
Het ‘armeggedon’ waarbij de Iraanse president de opvallende messiaanse ambitie koestert om de wereld voor te bereiden Onopvallend leven ze meestal als brave burger tussen de autochtone bevolking en zijn meestal een voorbeeld voor de samenleving. Was het anders met de terroristen van 9/11, Londen of Madrid?

Zoals ik al eerder schreef moet de Iranese zaak over het verrijken van uranium voor 22 augustus opgelost geraken.
Maar president Ahmadinejad weigerde tot nog toe in te gaan op alle voorstellen van de VS, Rusland en China op de VN Veiligheidsraad. Daarentegen steunde hij een Hezbollah-aanval op Israël.

22 augustus is de dag is die overeen komt met de islamitische kalender waarbij de grote Salah El-Din Jeruzalem veroverde.
Achter deze, door de Iranese president Ahmadinejad gedreven visie, waarbij hij vast gelooft dat hij ‘Allah’s gereedschap en uitvoerder’ is, zal de wereld nooit meer zijn zoals wij ze gekend hebben.
Wij worden binnengeleid in de era van de Mahdi. Hij heeft een blind messiaans geloof in de Shi’ietische traditie uit de 12de eeuw of de ‘verborgen’ heiland die zal opstaan uit een bron in de heilige stad Qum in Iran na de globale chaos, catastrofen en genocides om daarna een wereld van islamitische gerechtigheid en eeuwige vrede te stichten.


Ahmadinejad’s extremistische ideologie die hem aanspoort om de aanzet te geven tot de grote apocalyps geeft de intelligente bevolking in Iran en andere Arabische landen grote kopzorgen.

Waarom liggen onze politici er niet van wakker?

Lees ook: (De Mahdi is op komst -) http://www.volkskrant.nl/buitenland/article289569.ece/Mannen_die_op_vrouwen_gaan_lijken_het_einde_is_nabij

0 Comments:

Post a Comment

<< Home