23.7.06

12 - Column van Leon De Winter

http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/weblogId/4/index.html
Vrijdag 21 juli 2006, 16:16

Jan Marijnissen, goedprater van jodenhatersIn een van mijn favoriete maandbladen, Penthouse, staat een interview met SP-leider Jan Marijnissen (lees het hele interview op zijn website). Op de vraag hoe hij tegenover terrorisme staat, antwoordt onze Jan: 'Terrorisme is iets van alle tijden en overal, en heeft vaak tot doel het de bezetter zo onaangenaam mogelijk te maken. In de Tweede Wereldoorlog hebben Nederlanders hier gemeentehuizen opgeblazen om zand in de vernietigingsmachine van nazi-Duitsland te gooien - bij de burgerlijke stand stonden de joden geregistreerd.

In het Midden-Oosten is het niet veel anders. Het islamitische fundamentalisme, inclusief de terroristische tak, is een reactie op de bezetting van Palestina door Israël, op de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten, en op de steun van het Westen aan ondemocratische regimes in het Midden-Oosten.

Kijk, ik ben tegen geweld, maar het is toch wel een beetje dom als je niet kunt begrijpen hoe dat mechanisme werkt.' HezbollahOfwel, Jan stelt het Nederlandse verzet gelijk aan het gedrag van groeperingen als Hezbollah.

Kennelijk denkt Marijnissen dat het Nederlandse verzet indertijd willekeurig mensen opgeblazen heeft in Nederland of Duitsland, dat Nederlandse verzetsmensen zichzelf tussen onschuldige burgers met explosieven, waarin schroeven, spijkers of chemicaliën zijn verwerkt om de pijn zo groot mogelijk te maken, aan stukken hebben gereten.

De mensen die ik op 4 mei op de begraafplaats in Bloemendaal eer, stelt Jan gelijk aan de moordenaars van Hezbollah en Hamas. Nazi'sEn ook stelt Jan ook het gedrag van Israel gelijk aan dat van de Nazi's. Het Palestijnse volk is het snelst groeiende volk in de wereld. Als de Israeli's de Nazi's zouden navolgen, dan doen de Israeli's iets heel fout.

In plaats van de Palestijnen massaal uit te roeien, zoals de Nazi's met de joden hebben gedaan, groeien de Palestijnen onder de neus van Israël als kool.

Maar liefst de helft van alle Palestijnen is jonger dan 16, en ondanks al die breed uitgemeten ellende wordt de gemiddelde Palestijn minstens 71- dus iets doen die Israëli''s grondig verkeerd bij hun kopieergedrag van de Nazi's. VrijheidNergens ter wereld zijn er Arabieren die in dezelfde vrijheid kunnen leven als Israëlische Arabieren, zelfs als deze als tweederangsburgers worden behandeld.

Maar daar heeft onze Jan, die lange tijd bewonderaar is geweest van de grootste massamoordenaar aller tijden, de heer Mao Tse Tung te China, geen aandacht voor.
Jan wil zijn socialistische achterban behagen en vergelijkt Israelische joden met Nazi's. GeweldKomt het geweld in het Midden-Oosten voort uit de bezetting van Gaza en de West Bank, zoals Jan stelt? Wisten de Arabieren in Hebron in 1929 al dat zij in 1967 een dergelijke bezetting zouden moeten verdragen? In 1929 vermoordden zij namelijk 133 ongewapende joden in de eerste grote progrom van de twintigste eeuw in dat deel van de wereld (er waren er talloze elders). Ofwel, domme domme Jan, die Arabieren hadden geen bezetting nodig om joden te vermoorden.Liegt en bedriegt Jan liegt en bedriegt en hij denkt dat hij dat kan rechtvaardigen omdat hij een socialistische heilstaat nastreeft, en zoiets heiligt alle middelen, zo weet hij van zijn leermeester Mao.

Voor 1967 waren er aan de lopende band aanslagen, zonder bezetting door Israël van de Westelijke Jordaanoever en Gaza.
En de Amerikaanse aanwezigheid in Irak en Afghanistan stamt van NA de aanval op Amerika door een islamistische terreurgroep, die van Osama. OndemocratischEn verzetten die terroristen zich tegen Arabische regiems omdat deze ondemocratisch zijn? Ne, ze verzetten zich omdat die regimes nog veel te democratisch zijn.

Die terroristen streven een religieuze tirannie na, en daar heeft Jan natuurlijk alle begrip voor want iets dergelijks lijkt akelig veel op wat China onder zijn held Mao te verduren had. Jan heeft begrip voor de antisemieten van Hamas en Hezbollah, die talloze keren, al jaren, onverbloemd hun dromen aan de wereld bekend maken: de joden verdrijven, de joden afmaken.

Jan is het kennelijk heel erg eens met meneer Nasrallah, de leider van Hizbollah, die Israël omschrijft als een 'kankergezwel' en 'wanneer een kankergezwel ontdekt wordt, moet die worden weggesneden', vindt Nasrallah.Goedprater Jan is een gevaarlijke man, een goedprater van jodenhaters en tirannen, een wegpoetser van de drijfveren van de ergste moordenaars van onze tijd. Een ding moet je Jan nageven: hij is consequent. Het goedpraten van tirannen is een constante in Jans loopbaan.

Ik kan niet genoeg eten om zoveel te kotsen als ik nu zou willen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home