27.7.06

16 - Geënsceneerde nieuwsberichten en foto's

In sommige Amerikaanse kranten is net als bij ons, de berichtgeving over de Israëlische strijd tegen een terroristische organisatie duidelijk eenzijdig en werken ze met foto's die werden vrijgegeven door Hezbollah zelf.

Klik hier: http://powerlineblog.com/archives/014789.php

Het is duidelijk de perceptie die telt, niet de waarheid.



'13 Israëlische militairen gedood in Libanon'

TEL AVIV/BEIROET - Zeker dertien Israëlische militairen zijn tijdens gevechten met Hezbollah in Libanon gedood. Dat heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera woensdag bericht. Een andere Arabisch station, al-Arabiya, spreekt van twaalf doden.

Een militaire bron in Jeruzalem bevestigde dat er negen Israëli's waren ‘geraakt’ zonder te zeggen of ze waren gesneuveld. Ze zouden zijn getroffen tijdens zware gevechten in het Zuid-Libanese dorp Bint Jbeil, een bolwerk van de shi'itische beweging Hezbollah.

Volgens Libanese bronnen braken de gevechten uit toen een Israëlische eenheid optrok naar de voornaamste toegangsweg tot het dorp. Eenheden van Hezbollah zouden een hinderlaag hebben gelegd. In de daarop volgende gevechten zou de Israëlische troepen zijn afgesneden van de hoofdmacht.

Het Israëlische offensief tegen de militante Hezbollah in het zuiden van Libanon kan nog wel enkele weken voortduren. Dat heeft de Israëlische generaal-majoor Udi Adam woensdag gezegd. ‘Gezien de voortgang in de afgelopen twee weken denk ik dat het nog wel enkele weken gaat duren’, zei de hoge militair tegen journalisten.

De Israëlische premier Ehud Olmert maakte eerder woensdag al duidelijk dat Hezbollah kan rekenen op een voortdurende strijd zolang de organisatie niet stopt met raketbeschietingen en niet wordt ontwapend. Olmert onderstreepte ook de woorden van de minister van Defensie Amir Peretz dinsdag dat Israël een veiligheidszone van enkele kilometers breed in Zuid-Libanon wil afbakenen.

Hezbollah vuurde raketten af op Noord-Israël. Bij een raketaanval op de havenstad Haifa vielen verscheidene gewonden van wie een er ernstig aan toe is, aldus de politie. Ook op Carmiel vielen raketten. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, dreigt intussen ook raketten af te schieten op Israëlische plaatsen ten zuiden van Haifa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home