12.9.06

42 - Linkse gastvrijheid

Berichten in diverse kranten:


Het Laatste Nieuws, pagina 8, 132 woorden
12-09-2006
KRISTOF DEBECKER;

Tobback wil Netanyahu niet ontmoeten
LEUVEN «Als hij me wil zien, zeg dan dat mijn agenda voor de rest van de week vol staat. Ik weiger kordaat». Met die woorden maakte Leuvens burgemeester Louis Tobback gisteren duidelijk dat hij niet van plan is de rechtse ex-premier van Israël, Benjamin Netanyahu te ontvangen.
Die verblijft momenteel om privé-redenen in het Leuvense.«Zaterdag is hij na een bezoek in Heverlee in een restaurant in het centrum van Leuven komen lunchen en maandag was hij er weer», zegt Tobback. «Hij doet maar. Iedereen is in ons land vrij om te gaan waar hij wil. Van een ontvangst op het stadhuis is geen sprake. Netanyahu is een reactionaire rechtse. Zelfs indien hij me een pintje zou aanbieden op een terras, zal ik dat diplomatisch maar kordaat weigeren.»

(KDL)Het Laatste Nieuws, pagina 13, 284 woorden
12-09-2006

KRISTOF DEBECKER;
Oud-premier van Israël op stap in Leuven
De voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu (56) heeft een bezoek gebracht aan de Leuvense Oude Markt. De leider van de omstreden Likoedpartij wilde in alle anonimiteit een koffie drinken, maar door het legertje veiligheidsmensen rond hem viel hij des te meer op. Nieuwsgierige cafébezoekers werden in de gaten gehouden en fotografen werden wandelen gestuurd.
Ook de politie hield een oogje in het zeil, terwijl Netanyahu genoot van een terrasje. Waarom de topfiguur uit het Midden-Oosten in ons land is, blijft onduidelijk.
Officiële bronnen houden het op een privé-bezoek.
Donderdag werd Netanyahu al gesignaleerd op het kasteel de Merode in het Kempische Westerlo. Daar ontving de man eind vorige week verscheidene gasten. Burgemeester Louis Tobback hoort in dat rijtje alvast niet thuis. De burgervader was overigens niet echt euforisch over het bezoek van Netanyahu aan zijn stad. «Zaterdag is hij na een bezoek in Heverlee in een restaurant in het centrum van Leuven komen lunchen en maandag was hij blijkbaar opnieuw aanwezig. Hij doet maar. Iedereen is in ons land vrij om te gaan waar hij wil. Persoonlijk voel ik me hoegenaamd niet aangetrokken tot het personage Netanyahu.
Van een ontvangst op het stadhuis is geen sprake. Zelfs indien hij me een pintje zou aanbieden op een Leuvens terras, zal ik dat diplomatisch, maar kordaat weigeren.
Als die vraag komt: zeg dan maar dat de agenda van Tobback voor de rest van de week afgeladen vol staat», aldus Tobback. kreeft Voor zaakvoerder Koen Romain van De Troubadour was de komst van de voormalig Israelisch staatsleider naar zijn restaurant zaterdag een bijzondere, maar niet helemaal onverwachte gebeurtenis. «Wie er precies langs ging komen was onduidelijk, maar de staatsveiligheid had ons op de hoogte gebracht dat er een speciale gast kwam eten. Vlak voor zijn komst zijn de veiligheidsmensen onze zaak grondig komen inspecteren. Blijkbaar was de situatie veilig, want kort nadien schoof Netanyahu samen met zijn negen veiligheidsmensen de benen onder tafel op het buitenterras in de Muntstraat. Buiten de opvallende kabeltjes van de oortjes gedroeg het gezelschap zich verder heel discreet. Ze aten á la carte en opteerden voor de kreeft. Uiteindelijk zijn we tevreden dat hij goed gegeten heeft, meer niet. Het is uiteindelijk maar een mens als een ander», besluit zaakvoerder Romain.

(KDL)Het Nieuwsblad, pagina 16, 108 woorden
12-09-2006
bmk Netanyahu eet in De Troubadour
LEUVEN De Israëlische toppoliticus Benjamin Netanyahu dook gisteren en afgelopen weekend op in de Leuvense binnenstad. De ex-premier bracht onder meer een bezoek aan restaurant De Troubadour aan de Muntstraat. De politie observeerde het bezoek. Morgen meer in uw krant over Netanyahu en Leuven. (BMK)

Het Nieuwsblad, pagina 18, 116 woorden
11-09-2006
dhg;
Oud-premier Israël toerist in Gent
GENT Benjamin Netanyahu, oud-premier van Israël, bracht gisteren een onverwacht bezoek aan Gent. De politicus verbleef de voorbije dagen in Westerlo, maar wou gisteren enkele toeristische uitstappen maken. Naast Brugge bezocht hij ook Gent. Dat bezorgde de Gentse politie extra zondagswerk. Netanyahu arriveerde in de namiddag aan het Gravensteen. Vandaar trok hij via de Jan Breydelstraat naar de Gras- en Korenlei waar hij iets dronk op een van de terrasjes. Langs de Sint-Niklaaskerk en het Belfort stapte het gezelschap daarna richting Sint-Baafskathedraal. De oud-premier van Israël raakte er naar verluidt sterk onder de indruk van het Lam Gods. Omstreeks 16 uur nam Netanyahu afscheid en vertrok hij naar Brugge.
(DIH)

Het Laatste Nieuws, pagina 12, 78 woorden
09-09-2006
DE CNODDER KRISTOF/

Netanyahu op bezoek in ons land
Westerlo De voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu is op bezoek in ons land. Gisteren werd Netanyahu gesignaleerd op het kasteel de Merode in het Kempische Westerlo. Wat de leider van de Likoedpartij hier exact komt doen, is niet duidelijk. Wel staat vast dat het gisteren een komen en gaan was in het kasteel. Netanyahu heeft dus al verschillende mensen ontvangen in zijn tijdelijke verblijfplaats. De ex-premier zou nog heel het weekend in Westerlo blijven. (KDC/VDV)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home