17.8.06

38 - Iran opent tentoonstelling van Holocaustcartoons


Iran opent tentoonstelling van Holocaustcartoons

In Teheran is maandag een tentoonstelling geopend van ruim tweehonderd cartoons over de Holocaust. De exhibitie moet worden gezien in het licht van de wereldwijde verontwaardiging onder moslims over de cartoon van de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten, die was overgenomen in tal van westerse media.


Wanneer ze geloven dat westerlingen op dezelfde barbaarse manier gaan reageren zoals zijzelf deden op de Mohammed cartoons vergissen ze zich.
Want het is wel raar dat de Iranese inrichters van de tentoonstelling niet weten dat joden genoeg humor bezitten om cartoons over zichzelf te maken en er zelfs een wedstrijd voor hebben uitgeschreven. http://boomka.org/blog/wp-content/plugins/falbum/wp/album.php?album=72057594067999377

Op de achtergrond spelen natuurlijk verklaringen van de Iraanse president Mahoud Ahmadinejad over het misbruik van de Holocaust (waarvan hij beweert dat het een leugen is) door zionisten en hun sympathisanten. Ahmadinejad stelt dat de "mythe van de Holocaust" dient ter rechtvaardiging van de vestiging van de joodse staat in Palestijns gebied. Waar hij trouwens vandaan haalt dat dit eerder 'Palestijns gebied' was mag Joost weten. Er is namelijk nooit een 'Palestijns gebied' geweest. (Lees vorige bijdrage: http://het-ander-klokje.blogspot.com/2006_07_18_het-ander-klokje_archive.html


De exhibitie in het Huis van Karikaturen toont 204 tekeningen uit Iran en andere landen, onder meer de Verenigde Staten, Indonesië en Turkije. Zo laat een spotprent van de Indonesiër Tony Thomdean het Vrijheidsbeeld zien met in de linkerhand een boek over de Holocaust, terwijl de rechterhand de nazigroet maakt.

Een jury bekeek 1.200 inzendingen nadat in februari een wedstrijd voor de beste spotprent over de Holocaust was uitgeschreven. Co-sponsor van het evenement is de Iraanse krant Hamshahri, die zegt de tolerantie van het Westen te willen testen.

De tentoonstelling is te zien tot 13 september. De winnaar krijgt een prijs van 12.000 dollar (9.438 euro). Het Huis van Karikaturen is gevestigd naast de ambassade van de Palestijnse Autoriteit.

Voor de revolutie van 1979 was er de Israëlische ambassade gevestigd. (HLN)

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Het Huis van Karikaturen is wellicht even ongrappig als de "Palestijnse Authoriteit" ...

11:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

9VTXKR The best blog you have!

3:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

gQfsL1 write more, thanks.

10:30 AM  

Post a Comment

<< Home