6.9.06

41 - Gretta Duisenberg opnieuw in opspraak.

Opnieuw is Gretta Duisenberg in opspraak geraakt. Nu haar man is overleden zal niemand haar nog tegenhouden.

De linkse pro-Palestijnse en extreem antisemitische zou tijdens een reis naar Beiroet tegen een journalist van Nieuwe Revu hebben gezegd dat Israëli’s altijd liegen. ‘Dat zie je aan die koppen. Schoften zijn het', zo tekende het blad uit haar mond op.

Over de ontvoering van twee Israëlische soldaten zou Duisenberg hebben beweerd: Ik keur die ontvoeringen goed. Dit is hun [Hezbollah's] enige manier om gevangenen vrij te krijgen. Wat me razend maakt, is dat Nederland nu geen troepen wil sturen. Omdat ze bang zijn een jood te raken.

Volgens Duisenberg heeft ze alleen gezegd dat Nederland bang was dat het ‘een Israëlische soldaat’ zou raken.
De verslaggeefster reisde mee met een delegatie van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS).
Duisenberg wilde dat de reportage, die ze vooraf ter inzage kreeg, niet zou worden gepubliceerd. Volgens Nieuwe Revu mocht Duisenberg het artikel controleren op feitelijke onjuistheden, maar daar heeft ze niet op gereageerd.

Duisenberg, vrouw van de pas overleden oud-president van de Europese Centrale Bank Wim Duisenberg, doet al jaren aan pro-Palestijnse acties. Zij deed al eerder verschillende omstreden uitspraken over joden. Vorig jaar zei ze in een televisie-programma dat de joden niet alleen de Palestijnse gebieden, maar ook de restaurants in Amsterdam Oud Zuid annexeren.

Ook noemde ze in 2003 de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden, met uitzondering van de Holocaust, erger dan de nazi-bezetting van Nederland.
Lees ook wat ik al eerder schreef: http://het-ander-klokje.blogspot.com/2006/08/29-gretta-duisberg-de-feeks.html

0 Comments:

Post a Comment

<< Home