11.8.06

33 - Fouad Siniora geeft overdrijving 'bloedbad' toe.


Premier geeft overdrijving 'bloedbad' toe

De Libanese premier Fouad Siniora heeft toegegeven dat bij het 'vreselijke bloedbad' waarvan hij Israël maandagmiddag beschuldigde slechts één dode is gevallen.

Media wereldwijd berichtten maandag over 'zeker 40' burgers die volgens Siniora 'met opzet' waren gedood bij een Israëlisch bombardement op een dorp in Zuid-Libanon. 'Bij het bloedbad in Houla is een persoon gedood,' zo meldde Siniora enkele uren later.

'Ze dachten dat een heel gebouw was ingestort boven de hoofden van 40 mensen. Godzijdank zijn ze toch gered,' aldus Siniora, die eerder op de dag in tranen was uitgebarsten tijdens de bijeenkomst van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken waar hij ook gewag maakte van het 'bloedbad'.

GewaarschuwdSiniora zei het oorspronkelijke dodental te hebben gebaseerd op 'ongespecificeerde informatie', en gaf verder geen verklaring voor zijn misser.

Libanese media meldden dat 65 overlevenden onder het puin van een ingestort gebouw in Houla zijn gehaald.

Het Israëlische leger liet eerder weten de berichten over het dodental in Houla te onderzoeken. Ook maakte het bekend de inwoners van het dorp twee weken geleden te hebben gewaarschuwd het gebied te verlaten.

En hetzelfde gold voor de inwoners van de stad Sidon, waar bij luchtaanvallen maandag zeven burgerdoden vielen.






Burgerbevolking in Zuid-Libanon

(De bevolking waar de Hezbollah bolwerken
zich bevinden zijn meestal Hezbollah
aanhangers)

1 Comments:

Anonymous Where is Waldo Wandering said...

Very nice blog you havee here

4:57 PM  

Post a Comment

<< Home