11.3.08

80 -Arabische landen boycotten Parijse boekenbeurs

De Israëlische president Shimon Peres is maandag in Frankrijk aangekomen. Hij werd er uitgenodigd om de boekenbeurs in Parijs, die donderdag van start gaat, in te huldigen.

VerschillendeArabische landen en moslims boycotten het cultureel evenement. Er zijn hoge veiligheidsmaatregelen getroffen om het evenement alsnog te latendoorgaan.

De boycot is het gevolg van de heroplevende spanning in het Midden-Oosten. Een veertiental Israëlische schrijvers, onder wie belangrijke figuren -als David Grossman, Amos Oz en Avraham B. Yehoshua,worden verwacht op de boekenbeurs om het 60-jarige bestaan van deIsraëlische staat te vieren. Die uitnodiging zette kwaad bloed bij verschillende Arabische landen en moslims. Zo hebben Libanon, Iran, Saoedi-Arabië, maar ook de Unie van Palestijnse schrijvers, Algerijnse, Marokkaanse en Egyptische redacteursopgeroepen om de boekenbeurs te boycotten. "Iedereen die de boekenbeurs boycot, is niet tegen het Israëlischbeleid maar tegen het bestaan van de staat," zegt de schrijver Amos

Oz./.SMU/SER/MAE

0 Comments:

Post a Comment

<< Home