16.10.07

69 -Meeste Israëli's tegen compromissen met Palestijnen

TEL AVIV 16/10 (DPA) =

Enkele weken voor de geplande Midden-Oostenconferentie in de Verenigde Staten wees een duidelijke meerderheid van de Israëlische bevolking compromissen met de Palestijnenbij de grote geschilpunten in het Midden-Oostenconflict af. Volgens een dinsdag in de krant Haaretz gepubliceerde peiling is 87 procent van de bevraagden er tegen ook maar een van de 4,4 miljoen geregistreerde Palestijnse vluchtelingen toe te laten naar Israël terug te keren.

Slechts een op de drie bevraagden is bereid tot een splitsing van Jeruzalem, waardoor de Palestijnen daar de hoofdstad van een toekomstige onafhankelijke Palestijnse staat zouden kunnen vestigen. Zes op de tien Israëli's wijzen de overdracht van Arabische wijken in Oost-Jeruzalem aan de Palestijnen af.

De Israëlische publieke mening koestert geen grote verwachtingen van de in november in Annapolis in de Amerikaanse staat Maryland geplande Midden-Oostenconferentie.
Meer dan driekwart van de bevraagden vindt de regering van premier Ehud Olmert te zwak om in naam van Israël een akkoord met concessies te onderhandelen.

Meer dan de helft van de bevraagden (52 procent) is er tegen dat de Amerikaanse regering als een soort bemiddelaar kan bepalen welke toegevingen Israël en de Palestijnen moeten doen. De peiling onder Joodse en Arabische Israëli's werd van 8 tot 10 oktober uitgevoerd./.LRT/SCS

0 Comments:

Post a Comment

<< Home