1.1.09

93 - Hamas

























Als Hamas en andere, door Iran ondersteunde terroristische groeperingen, verder doen met hun dagelijkse raketaanvallen waardoor Israëlische burgers in het Zuiden van Israël al jarenlang bijna verplicht worden om een groot deel van hun leven door te brengen in schuilkelders, dan hoor je nergens protest in het Westen. Als Joden worden gedood door zelfmoordterroristen, dan hoor je evenmin iets in het Westen.
Als die Joden een muur bouwen om hun burgerbevolking te beschermen (wat hun verdomde plicht is) dan staat het Westen te roepen en te tieren dat het een schande is.

Nog nooit werd zoveel kabaal gemaakt over een muur dan over de Israëlische muur. En ik heb in mijn leven al wat muren meegemaakt. Niet alleen het ijzeren gordijn, niet de muur tussen de VS en Mexico, maar ook de muur die door Marokko werd opgetrokken tussen hun land en Algerije. Een muur die zo lang is van hier tot in Moskou. Nog nooit heb ik hierover enig protest gehoord.

De Marokkaanse barrière is een ongeveer 2500 kilometer lang bouwwerk bestaande uit ca. drie meter hoge zandwallen, bunkers, prikkeldraadversperringen en mijnenvelden dat voornamelijk door de Westelijke Sahara loopt. De barrière is langer dan de voormalige Berlijnse Muur en de huidige Israëlische Westoeverbarrière. De sinds 1981 gebouwde barrière zou de guerrillastrijders van Polisario buiten Marokko en het merendeel van de Westelijke Sahara moeten houden. De VN noemt de barrière in officiële documenten de Marokkaanse berm, in navolging van de officiële positie van Marokko.

De Westelijke Sahara is door Marokko bezet en eenzijdig geannexeerd. Meer dan twee derde van de Westelijke Sahara valt binnen de barrière. De rest wordt door Polisario bestuurd, waarmee Marokko in 1991 een bestand tekende. Omdat de barrière op veel plaatsen aan weerszijden van een gebied ligt, en omdat eenderde van de Westelijke Sahara aan de oost- en zuidkant van de barrière ligt, zijn er verschillende enclaves ontstaan met geïsoleerde inwoners die in de vluchtelingenkampen al 40 jaar lang in tenten leven.

Maar het zijn wel Marokkanen samen met hun anarchistische broeders die hier op straat komen om te protesteren…


Niemand neemt aanstoot aan het feit dat er Israëli’s worden gedood en gekwetst door de dagelijkse raketaanvallen.
De verwittiging vanuit Israël dat ze actie zouden ondernemen als de raketaanvallen niet zouden ophouden dateert tenslotte niet van gisteren. Na overleg met de Egyptische president heeft Israël vorige zaterdag teruggeslagen. Een aanval op Gaza waar de burgerbevolking door de terroristen wordt gebruikt als levend schild. Zij installeren hun geschut op buildings, slagen hun arsenaal op in burgerwoningen en verschansen zich tussen de gewone burgerbevolking. Graven tunnels onder de grond en de huizen om hun wapens in Gaza binnen te smokkelen.



De Palestijnen zijn inderdaad een arm volk. Want zij werden al jaren voordien misbruikt door Arafat en zijn bende maar tegelijkertijd werd hun haat tegenover de joden aangewakkerd door de propagandazenders vanuit Syrië en Iran waardoor zij er zelfs niet voor terugdeinzen hun kinderen op te offeren als martelaren.

Maar ze zijn ook meesters in het manipuleren van de westerse pers. De propagandamachine draait constant op volle toeren, dat werd ook nog eens bewezen in Libanon, en dat is iets dat de Israëli’s nog moeten leren. Ik heb altijd gezegd dat ze eerst aan de veiligheid van hun burgers moeten denken en dan pas aan hun imago. Tot voor kort deden ze geen van beiden. Maar het kan ook samen, zeker als het al dan niet verdwijnen van een land en haar bevolking ervan afhangt.








Want dat is de enige reden voor de onophoudelijke aanvallen op Israël en het gelijktijdig bespelen van de westerse emoties (vooral veel foto's met kinderen) de weg moet voorbereiden tot het uitroeien van Israël is een feit dat al veelvuldig werd bewezen.





Toen Mohammed voor zijn rijke bazin, en later zijn vrouw Chadïdja, veel naar Syrië moest reizen, bleef hij vaak hangen in joodse synagogen. Het geloof van de joden intrigeerde hem, hij was er gek op, maar anderzijds begon hij zichzelf ermee te bemoeien. Want volgens hem deden de joden alles verkeerd en hielden ze zich niet aan Gods voorschriften. Zo erg zelfs, dat hij uit elke synagoge werd buiten gegooid en hij het voorwerp van spot werd. Dat is dan ook de reden dat hij niet alleen de joodse religie heeft overgenomen, maar liet herschrijven en de joden in de koran van begin tot het einde de huid vol scheldt.

Het feit dat God (Allah) hem als laatste heeft uitverkoren speelt een grote rol in het islamitische superioriteitsgevoel.

Een land dat ooit onder islamitisch bestuur stond mag ook nooit meer door ‘ongelovigen’ worden bestuurd.





Dat is de enige reden dat Israël moet verdwijnen. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat Osama Bin Laden het in zijn speech op Al Jazeera na 9/11 had over ‘het drama van Andalusië’ en het herveroveren van het land en er later ook foto’s opdoken van hem, waaruit bleek dat hij er als student drie maanden in Andalusië heeft gewoond.

En daarmee komen we tot de kern van het probleem in het Midden-Oosten. Het deel dat nu aan Israël werd toegewezen maakte deel uit van het Britse mandaatgebied Transpalestina en was voordien onder Ottomaans bestuur. De Turken verloren het gebied door hun collaboratie met de Duitsers. De Britten verdeelden het gebied onder de Arabieren en de joden, waarvan de Arabieren 2/3 van het gebied kregen, dat nu Jordanië is en 1/3 was voor de joden.

In de slag om Gaza van november 1917 versloeg het Britse leger de Ottomanen en in het verdelingsplan van de VN werd Gaza eveneens toegewezen aan de Arabieren. Dit plan werd echter afgewezen door de Arabieren en toen Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid uitriep, vielen een dag later Egyptische troepen Israël binnen via de Gazastrook. In de daarop volgende oorlog waaraan zeven omringende landen deelnamen werden de aanvallers teruggedrongen en namen de Israëli's de stad Gaza in. Bij het tekenen van de wapenstilstand tussen Israël en Egypte in 1949 werd de controle van Gaza Stad weer aan Egypte overgedragen en waren er circa 180.000 Palestijnse vluchtelingen, waarvan een grote meerderheid door hun Arabische familie werden verwittigd dat ze Israël moesten verlaten de dag voor de Arabische aanval op Israël en anderen werden door de joden verjaagd.

Ondertussen zijn de Arabische vluchtelingen met 4 miljoen en willen ze allen terugkeren naar Israël, terwijl een groot deel van de Palestijnse bevolking een Jordaans of een Egyptisch paspoort heeft. (Arafat was ook een Egyptenaar).

Indien Israël, een land met 6 mlj. inwoners dit zou toestaan, staat dit gelijk met zelfmoord.

De operatie die nu door Israël werd uitgevoerd komt acht dagen na het ‘staakt het vuren’ met Hamas dat formeel eindigde op 19 december. Gedurende die tijd hebben de Palestijnse terroristen vanuit Gaza 170 projectielen, raketten en mortiervuur op Israëlische burgers afgevuurd, waarbij een dode en gewonden vielen die niet tijdig de schuilkelders konden bereiken. Hamas en andere door Iran gesteunde terroristische organisaties hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor deze aanvallen.

Hier beweert men dat Hamas ‘zelf ineengeknutselde bommetjes’ gooit. Niets is minder waar. Hamas was er zelfs fier op te laten weten dat ze nu zeer gesofistikeerde projectielen gebruikten, zoals o.a. de Katyusha missile en dat ze over raketten beschikken die ze vanuit Gaza 20 km ver in Israël kunnen schieten.

Eerste minister Ehud Olmert riep de Palestijnse bevolking op zich te verzetten tegen het geweld van Hamas. Hij zei dat hij wist dat ze ’s morgens in een rustige buurt wilden opstaan en hun kinderen naar school brengen zoals ze het zelf ook zouden willen doen in de bestookte gebieden Sderot en Netivot.

“Wij willen als goed buren naast Gaza leven”, zei Olmert “Wij willen u geen kwaad doen. Wij willen ook geen humanitaire crisis waaronder u moet lijden zonder voedsel of medicijnen. Wij willen de Palestijnse bevolking niet bestrijden, maar wij kunnen ook niet langer dulden dat onze kinderen worden aangevallen door Hamas”.

Ondanks de beschietingen vanuit Gaza heeft Israël op 26 december 90 vrachtwagens met vitale hulpmiddelen naar de bewoners van Gaza gestuurd volgens een uitgebreide lijst voor humanitaire hulp tijdens de zesmaand durende staakt-het-vuren. Toch wel eigenaardig dat je een land waarmee je in staat van oorlog verkeert hulpgoederen stuurt.

In 2008 werden meer dan 3000 raketten op Israël afgevuurd door Hamas dat zich sterk voelt door de steun die ze krijgen vanuit Iran. Iran, waarvan de president’s enige wens is (en het ook openlijk zegt) dat hij Israël van de kaart wil vegen.

Tijdens zijn bezoek in in Sderot in het Zuiden van Israël, verdedigde Barak Obama het recht op zelfverdediging van de Israëli’s . Hij zei: "If somebody was sending rockets into my house where my two daughters sleep at night, I would do everything to stop that, and would expect Israel to do the same thing."
(Als iemand raketten zou afsturen op mijn woning waar mijn twee dochters ‘s nachts liggen te slapen, zou ik alles doen om dat te verhinderen, en ik zou verwachten dat Israël hetzelfde doet).

Als De Gucht en andere politici in Europa spreken over een ‘disproportionele aanval’ van Israël op Gaza, dan zouden ze moeten informeren en onderzoeken in hoeverre Iran hierbij betrokken is en wat voor wapens ze leveren aan Hamas en eveneens onderzoeken hoever Iran staat met haar nucleaire plannen.





Dan moeten ze achteraf weer niet komen vertellen:
”wir haben es nicht gewusst!”






Fatah - Hezbollah en Hamas brengen nazigroet... en toch worden ze gesteund door Europa...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home