19.10.08

92 - Antisemitisch pamflet Céline opnieuw uitgegeven in Frankrijk

Het begint toch niet weer opnieuw?

Ongelooflijk dat Frankrijk dit toelaat, vooral nu er een economische recessie dreigt. Doorheen de geschiedenis kregen de joden de schuld van alles wat er misliep in de wereld. Ik kan mij niet voorstellen dat men vandaag de dag weer met open ogen in de val loopt en de hetze tegen de joden weer opnieuw begint. Het is maar een kleine stap om de haat, dat links nu al jaren propageert tegen Israël, te laten omslaan in haat tegen joden bij ons.
Het moet nu eens eindelijk stoppen!!!!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Louis-Ferdinand_C%C3%A9line


RIJSWIJK 14/10 (ANP) = In Frankrijk is discussie ontstaan over het heruitgeven van een antisemitisch pamflet van de auteur Louis-Ferdinand Céline.
Het gaat om Les Beaux Drapeux (1941).
Philippe Régniez van uitgeverij Editions de la Reconquête vindt Céline echter domweg een van de grootste auteurs van het Frankrijk van de twintigste eeuw, zo staat in Le Nouvel Observateur.
Daarbij kunnen zijn pamfletten volgens hem moeilijk worden losgekoppeld van zijn overige literaire werk. "De herdruk is puur van literair belang", benadrukt de uitgever.
Louis-Ferdinand Céline (1894 -1961) schreef acht romans (waaronder het wrange "Reis naar het einde van de nacht"), vier pamfletten, een toneelstuk en enkele balletten. Hij is een van de meest vertaalde Franse auteurs van de twintigste eeuw. Zijn zeer levendige stijl wordt geprezen, maar door zijn antisemitische uitingen is hij tot op heden controversieel.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hi would yоu mind lеttіng me know ωhісh webhost yоu're utilizing? I've lοaded your blog in 3 diffегent іntегnet bгoωsers and I must ѕаy this blοg loadѕ
a lot quiсkег thеn most. Can you ѕuggest a goоd web
hosting providеr at а reasonable pгісe?
Ϻany thanks, I appreсіate it!



Feel free tо ѵiѕіt my weblog: Lloyd Irvin

6:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

If yοu would lіκe tο inсrease your famіliarity just keep visiting thiѕ
web pagе and bе updated ωith the newest
information posted here.

My ωebѕite ... reputation management

3:00 AM  

Post a Comment

<< Home