5.12.06

56 - Waar blijft het CGKR nu?

In Beringen werden joodse chassidische studenten vorige donderdag met stenen bekogeld.
Het was een groep dat voor het weekend op bezoek ging naar Beringen. Toen ze daar aankwamen werden ze aangevallen door een groep Turken die ook antisemitische slogans riepen. Ook de ruiten van het verblijf waar de joodse groepen verbleven werden aan diggelen gegooid.

Het is trouwens niet de eerste keer. Een vriend die rgelmatig een school in Antwerpen voorbij moest, werd regelmatig vanuit de bovenste ramen met allerlei voorwerpen bekogeld en uitgescholden door Marokkaanse jongeren.

Eergisteren vertelde een Indische klant dat ook zijn kinderen al werden aangevallen door Marokkaanse jongeren en eveneens met stenen werden bekogeld.

Nu gaat men 'maatregelen' nemen!!
Dewelke?
Zou men niet beter beginnen door in de kranten te vermelden dat het NIET om Vlaamse 'jongeren' ging maar wel om Turkse 'moslimjongeren'?

Zou men niet beter beginnen met de daders te bestraffen in plaats van diegenen die kritiek hebben op die bepaalde 'jongeren'.

Zolang het CGKR ervan uitgaat dat een minderheid niet racistisch kan zijn tegenover een meerderheid zal er niets veranderen.
Door het blijven 'pamperen' van deze groep zal het geweld alleen maar toenemen. We staan voor een 'verloren generatie' maar wanneer er niet wordt ingegrepen zal de volgende generatie nog erger zijn. En dat zeg ik niet, maar dat zeggen geïntegreerde Marokkanen zelf.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home