14.10.07

67 - Daders aanslag Hoveniersstraat gevonden?

Na 25 jaar eindelijk nieuws. Wie jonger is dan 35 jaar weet het waarschijnlijk niet meer. Maar de grootste racistische aanslag van vorige eeuw in Antwerpen, was ongetwijfeld de terroristische aanslag in de Hoveniersstraat, waarbij een autobom tot ontploffing werd gebracht.

De vermoedelijke dader is een Libanese moslim en zou in Canada wonen waar hij de dubbele nationaliteit heeft. Volgens Le Figaro heeft hij het explosief gemaakt dat op 3 oktober 1980 enkele meters van een synagoge in Parijs tot ontploffing werd gebracht. Daarbij vielen vier doden: drie Fransen en één Israëliër. De verdachte Libanees is vermoedelijk ook het brein achter de aanslag in de Diamantwijk in Antwerpen. Op 20 oktober 1980 ontplofte een bomauto in de Hoveniersstraat. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en vielen 106 gewonden.
In tegenstelling tot België hebben de Fransen blijkbaar hun zoektocht nooit opgegeven.

Libanese ‘moslims’ zijn oorspronkelijk Palestijnse vluchtelingen die na de mislukte putch op de Jordaanse troon werden verjaagd samen met de bende van Arafat. Zij werden door de christelijke Libanezen opgenomen, gevoed en gesteund maar in een mum van tijd hebben ze alle verantwoordelijke posten bezet en de regering overgenomen met de steun van Syrië.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home